021naamloos 1946 1

Na afloop van de bestuurswisseling bij HWodKa, op 9 januari 2015, werd oprichter Aad Klompe gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden in de Koningshoeve te Klaaswaal opgespeld door burgemeester Tigelaar van Oud-Beijerland.

 

Aad Klompe en mede-oprichter Henk Scheele hebben 10 jaar na de oprichting de functies van secretaris en voorzitter overgedragen aan Leon Noordam en Leen Ampt. Op de foto wordt Aad geflankeerd door Gert Oudijk (rechts), Leen Ampt, Leon Noordam, Henk Scheele, Leen de Geus en Peter Lerink (adviseur). Penningmeester Huibert Breure en Jaap-Jan van de Erve ontbreken wegens drukke veldwerkzaamheden. Bij akkerbouwers gaat veldwerk immers altijd voor.

 

De bestuurswisseling werd ook aangegrepen om een nieuwe website te lanceren. Met de nieuwe website kan het HWodKa-nieuws makkelijker verspreid worden. Geinteresseerden kunnen zich via de website opgeven voor de HWodKa-nieuwsbrief. Een HwodKa-nieuwsbrief bevat telkens één artikel, met een onderwerp op het scherpst van de snede.

De Stichting de Hoeksche Waard op de Kaart, opgericht in 2005, is een initiatief van innovatieve Hoekschewaardse akkerbouwers. De stichting stelt zich ten doel om d.m.v. innovatie de vitaliteit van de grondgebonden landbouw te verbeteren en tegelijk voorwaarden te scheppen voor behoud cq ontplooiing van natuur en landschappelijke waarden.

 

De uitvoering van HWodKa-projecten wordt mede mogelijk gemaakt door:


Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling
ELFPO:

Europa investeert in zijn
platteland